LETO Španija - Lloret de Mar, Kalelja, Santa Suzana, Palma de Majorka, Ibiza
IBIZA kliknite na sliku da bi ste videli jos slika

IBIZA - Spanija


IBIZA Ibica (Ibiza) "Belo ostrvo " , kako često nazivaju Ibicu zbog svoje tipične arhitekture, postalo je početkom '60-tih godina veoma popularno. U to vreme Ibica je bila poznata po svojoj "hipi kulturi" i nudističkim plažama, a danas ima veoma široku ponudu, kako za porodice i starije posetioce tako i za mlade, koji dolaze na ostrvo privučeni njegovim "ludim" noćnim životom. Noćni život počinje već u poslepodnevnim časovima, na plažama i u centru grada, a nastavlja se sve do zore u brojnim diskotekama.
Ako izuzmemo plaže i pogledamo samu unutrašnjost ostrva upoznaćemo se sa pravom Mediteranskom kulturom. Tu se mogu pronaći brojni ostaci prastanovnika ostrva, stari više hiljada godina, na primer zidni crteži u Ses Fonteles.
Saobraćaj
Površina ostrva iznosi 541 kvadratni kilometar, a do njega se može stići avionom ili brodom. Redovne vazdušne linije povezuju ostrvo sa: Barselonom, Valensijom, Alicanteom i Majorkom. Od aerodroma pa do bilo kog mesta na ostrvu, može se stići javnim prevozom ili se mogu iznajmiti kola (Rent a Car). Putovanje brodom je duže, ali zasigurno mnogo romantičnije. Brodovi za Ibicu polaze iz skoro svake veće španske luke.
Istorija
Istorija Ibice seže do 1600. godine p.n.e. Ostrvo su pronašli Feničani i nazvali ga "Ibsm ", a 654. godine n.e. osvojili su ga Kartaginjani i dali mu ime "Ebusus". Ostrvo je bilo okupirano od strane mnogih naroda: Rimljana, Vandala, Vizantinaca, a 711. godine n.e. došli su Maori i dali ime ostrvu "Yebisah ". Jaime I, kralj Aragona, proterao je Maore 1229. godine. U Avgustu 1235. Katalonci osvajaju ostrvo.
Simbol ostrva je boginja Tanit, zaštitnica postojećeg raja Ibice.
Prirodni resursi i kulturno istorijska baština. U blizini grada Ibice nalazi se nekoliko velikih plaža. Jedna od omiljenih je Playa den Bossa. Na jugu se nalazi mala grupa ostrva Islas Malvinas.


Kontakt
Start Travel
Turistička agencija
Ul. Bul. Oslobođenja
br.70, TC Dezert 16000 Leskovac


Tel: 016 315 00 16
Tel: 016 315 00 15

KUPI AVIO KARTU
 
Last Minute Last Minute Last Minute Last Minute Last Minute
 
Dunav Osiguranje