GRČKA - TASOS LETO 2024
Tasos LETO 2024

TASOS LETO 2024

TASOS je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga. Od drugih ostrva u Grčkoj izdvaja ga njegova raskošna lepota prirode. Tasos nazivaju i ŠUMA KOJA PLOVI, zbog neverovatno bujne vegetacije i guste borove šume koja se spušta sa najviših vrhova ostrva sve do mora. Lepotu Tasosa odlikuje kristalno plavo i čisto more sa velikim brojem plaža, skrivenih uvala. Tasos je prepun maslinjaka, a čuven je po kvalitetnom medu. Veliki broj tradicionalnih grčkih taverni i mesta za zabavu garantuju dobar provod, kako za starije goste, tako i za mlađu populaciju. Ostrvo je u obimu oko 90 kilometara, glavni grad i centralno mesto Tasosa je glavna luka – grad Tassos – Limenas. Pogledajte našu ponudu na Tasosu za LETO 2024 :
Tasos - LIMENAS

Glavni grad ostrva Tasos i glavno sedište turizma na ovom prelepom ostrvu. Grad ima oko 3.500 stanovnika i sagrađen je na mestu antičkog grada Tasosa...TASOS - LIMENARIA

Limenaria je lep grad koji se nalazi samo 42 kilometara od grada Tasosa i 24 kilometra od luke Skala Prinos. To je drugi po veličini grad na Tasosu, a nalazi se na jugozapadnoj obali ostrva i gleda u veličanstvenu Svetu Goru preko mora. Formira zajednicu sa susednim mestom Kalivia. Limenaria je postala vrlo popularna destinacija za odmor, ali je zadržala mnogo od svoje grčke tradicije i jedinstvene lokalne kulture. Turisti uživaju u velikom izboru restorana i taverni koje služe ukusna grčka jela u celom gradu i duž obale. Takođe, dosta odličnih kafića, barova i prodavnica suvenira ima u skoro svim pravcima gde se može šetati kroz mesto, i koje prikazuju jednostavnost života koju meštani znaju i neguju.
TASOS - POTOS

POTOS je gradić koji se nalazi na južnom delu ostrva, udaljen je oko 45 km od Limenasa. Potos je najmanje turističko mesto na ostrvu, ali jedino koje ima dušu. Sve je na dohvat ruke: plaža, brojni restorani, kafići, marketi, prodavnice suvenira, odeće. Plaža u Potosu je peščana, dugačka oko 2 km, veoma lepa, čista, dobro organizovana, sa različitim mogućnostima za vodene sportove.
TASOS - GOLDEN BEACH

Od Skala Potamije, put pored plaže vodi do čuvene “Zlatne obale” odnosno Golden Beach, predivnog zaliva sa kristalno čistom vodom. Plaža je duga oko kilometar i prekrivena je najfinijim peskom. Ukoliko ste ljubitelji peščane plaže i atraktivnih vodenih sportova, Golden Beach je pravo mesto za Vas.
Uz samu obalu nalaze se taverne i restorani sa veoma ukusnim morskim specijalitetima, čuvenim na celom ostrvu te je stoga poseta ovom malom mestu veoma popularna u večernjim satima.
TASOS - SKALA POTAMIA

Na istočnoj obali ostrva, 11 kilometara udaljeno od glavnog grada, smešteno je letovalište Skala Potamia.

Udobnost i toplina koju pružaju porodični hoteli i vile sa svojim domaćinima, divna peščana plaža sa postepenim ulaskom u more, mogućnosti za iznajmljivanje suncobrana i ležaljki i kristalno čisto more, osnovni su razlozi za posetu baš ovom mestu.

Sve to, upotpunjeno velikim brojem taverni, barova, marketa i prodavnica prava su garancija za povratak u Skala Potamiu.
TASOS - PEFKARI

Opis : Pefkari je smešten između Limenarije i Potosa. Od Limenarije je udaljen oko 3 km, a od Potosa svega 800 metara ili desetak minuta laganog hoda. Pefkari su zapravo dve velike uvale koje razdvaja stenoviti špic, sa borovom šumom, hotelima i internacionalnim kampom u pozadini. Tik uz predivnu plažu, u mirisnoj borovoj šumi i cveću, smešteno je nekoliko manjih hotela.

Svi hoteli imaju svoje restorane i barove, lepo uređene, uz samu plažu, tako da dok sedite i pijuckate piće ili obedujete, možete da uživate u predivnom pogledu, šumu talasa, mirisu mora i borove šume. Pefkari je mirno mesto, upravo po meri onih gostiju kojima je potreban pravi odmor. Za one goste koji žele dinamičniji provod tu je obližnji Potos.
Kontakt
Start Travel
Turistička agencija
Ul. Bul. Oslobođenja
147, Elu Centar 16000 Leskovac


Tel: 016 315 00 16
Tel: 016 315 00 15
Tel: 065 315 00 16

KUPI AVIO KARTU
 
Last Minute Last Minute Last Minute Last Minute Last Minute
 
Dunav Osiguranje