GRČKA - NEA RODA Leto 2024
NEA RODA

NEA RODA Leto 2024


NEA RODA je lepo i slikovito odmaralište sa prirodnom lukom, izgrađena na najužem delu poluostrva Atos, na obali zaliva Akanthos, udaljena 115 km od Soluna. Nea Roda je mesto izgrađeno od strane iseljenika koji su ovde došli iz Male Azije 1923. godine, tačnije iz mesta Propondida i Kapadokia. Dok šetate mestom bićete prijatno iznenađeni velikim brojem arheoloških nalazišta, koja svedoče o brojnim istorijskim događajima, koji su se odigrali na ovim prostorima. Jedan od najzanimljivijih se zbio davne 480. godine p.n.e., kada je persijski kralj Kserks krenuo u osvajanje Grčke i na ovom mestu, gde se danas nalazi Nea Roda, prokopao kanal kako bi se što lakše probio sa svojom ogromnom flotom. Nea Roda je poznata i po bujnoj vegetaciji koja se pruža sve do mora, ali i živopisnim kućicama meštana i ribarskim brodićima. U prirodni pejzaž oblasti uklapa se lepo i čisto more, široke peščane plaže i mnoga druga zanimljiva mesta. U Nea Rodi postoje: lekarska ordinacija, apoteka, benzinske pumpe, mnoštvo prodavnica, suvenirnice, kafići i taverne, gde posetioci mogu probati svežu ribu i morske plodove koji su na meniju direktno stigli sa lokalnih ribarskih brodića.

Tokom boravka u Nea Rodi, možete posetiti Agios Oros specijalnim čamcima. Takođe, tu su i zanimljiva susedna mesta Ierisos, Ouranoupoli i lepo ostrvce Ammouliani. U svakom slučaju, u Nea Rodi na raspolaganju su vam predivne plaže, gde možete upražnjavati sportove na vodi i pesku, a za ljubitelje ribolova ovo mesto je pravi mali raj.

CHRISELIA

Detaljnije

Vila Chriselia Nea Roda nalazi se u Nea Rodi. Udaljena je od plaže oko 220 m. Vila Chriselia Nea Roda je luksuzno opremljena, poseduje dvokrevetne...

Kontakt
Start Travel
Turistička agencija
Ul. Bul. Oslobođenja
147, Elu Centar 16000 Leskovac


Tel: 016 315 00 16
Tel: 016 315 00 15
Tel: 065 315 00 16

KUPI AVIO KARTU
 
Last Minute Last Minute Last Minute Last Minute Last Minute
 
Dunav Osiguranje