GRČKA - KRF LETO 2023
KRF LETO 2023 kliknite na sliku da bi ste videli jos slika

KRF Leto 2023


Krf (gr: Κέρκυρα /Kerkira/, eng. Corfu)

Drugo po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najlepših grčkih ostrva.

Krf ima veliki broj plaža koje mogu zadovoljiti sve ukuse: dugе peskovitе ili šljunkovite plaže, divne skrovite uvale, postepen ulaz u vodu ili ne... tirkizno plavо more...

Stari grad Krf ima bogatu istoriju: starе tvrđavе, palatе, crkvе... predstavlja pravi trezor arheoloških, istorijskih i kulturnih bogatstava koja podsećaju na sve civilizacije koje su protutnjale kroz vekove i ostavile svoja obeležja.

Izuzetan, nezaboravan i potresan doživljaj je poseta Srpskoj Kući i ostrvu Vido, koji nipošto ne treba propustiti.

Krf leži u Jonskom moru, koje je deo Sredozemnog mora, a severno se spaja sa Jadranskim. Takvim položajem obezbjeđuje sebi mesto najsevernijeg ostrva Grčke. Zahvaljujući lepoj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, maslinama, tropskim cvećem.

Najstarije ime ovog ostrva je Kerkira, naziv koji se i danas ponosno čuva. Kerkira je ime lepe nimfe, zaštitnice Krfa. Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po kćerki rečnog boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. Njegovu bogatu istoriju spominje još Homer u svojoj ”Odiseji” – jer vraćajući se iz Trojanskog rata, Odisej je svoje lutanje morima završio baš na Krfu.

Kompletnom doživljaju Krfa doprineće i mediteranska hrana sa obiljem svežeg povrća, ribe, testa i domaćeg maslinovog ulja, hleb koji se peče u pekarama na tradicionalan način, sir pravljen u planinskim kućama seljaka, kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika i čuvena grčka gostoljubivost.

Na Krfu postoji međunarodni aerodrom kao i univerzitet, na kojem se izučavaju istorija, muzika, jezik kao i bibliotekarstvo i Arhiviranje. Krf se ubraja među najimućnije regione u Grčkoj.
KRF HOTELI FIRST MINUTE LETO 2023

U ponudi imamo veliki izbor hotela na destinaciji Krf. Hoteli na samoj plazi, hoteli sa aqua parkom, kao i hoteli u Dasiji, Ispsosu, Guvii i ostalim mestima. Najveci izbor hotela za Krf i garantovano najpovoljnije cene. Pored paketa sa prevozom nudimo i individualne aranzmane za hotele.
Krf - Dasia - Dassia

Nekada malo ribarsko selo na sunčanim plažama, udaljeno je od glavnog grada Krfa 12 km. Danas jedno od omiljenih letovališta na ostrvu pruža mnoge mogućnosti i zabave. Uživajte u tradicionalnoj Grčkoj kuhinji u mnogim tavernama, lepoti dugih peščanih plaža, mogućnošću bavljenja sportovima na vodi, gostoljubivosti domaćina i drugim mogućnostima za zabavu i opuštanje koji će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije.
Krf - IPSOS

Ipsos je poznato letovalište na ostrvu Krf. Od malog ribarskog naselja postao je jedan od najmodernijih centara Krfa. Plaža je dugačka oko 2 kilometra, delom peščana i delom šljunkovita. Velike su mogućnosti za sportske aktivnosti, a takodje nudi i veliki broj restorana, hotela i apartmana. Ipsos se nalazi na samo 15 minuta vožnje od grada Krfa, tako da vrlo lako možete da koristite sve pogodnosti koje njegova lokacija pruža. Inače sam Ipsos se smatra prestonicom zabave severnog dela Krfa (na jugu je to Kavos). Puno je barova i kafića koji rade po celu noć. Naravno, postoje i mirni delovi naselja. To znači da u Ipsosu uvek možete da pronadjete i izaberete ono što vam odgovara.
Krf - KASIOPI - KASSIOPI

Kasiopi se nalaze 30 km severno od grada Krfa. Nekada ribarsko selo, Kasiopi je danas izuzetno popularno turističko mesto sa prelepim plažama i izuzetno bistrim morem. Veliki broj grčkih taverni, ribljih restorana, kafea i diskoteka daju mogućnost prijatnog boravka kako za porodice, tako i za mlade, iako mirno mesto u večernjim satima će svako pronaći svoj kutak za zabavu i odmor. Mi vam preporučujemo Robinson klub u hotelu Oasis, omiljeno mesto okupljanja naših gostiju.
Krf - MOARITIKA

Moaritika je udaljena 20 km južno od glavnog grada ostrva Krfa - Kerkire. Najvažnije atrakcije ovog mesta su, pored njenih peščanih plaža, građevine iz rimskog doba, plaže – uvale koje karakteriše izvesn odovjenost a samim tim i intimnost kao i simpatična mala reka.
Moaritika kao mesto za prijatan odmor upotpunjuju i drugi sadržaji a to su brojni kafei, taverne, radnje i butici, diskoteke...Ono nudi sadržaje koji odgovaraju mladima, porodicama kao i onima koji su mladi u srcu.
Kontakt
Start Travel
Turistička agencija
Ul. Bul. Oslobođenja
147, Elu Centar 16000 Leskovac


Tel: 016 315 00 16
Tel: 016 315 00 15
Tel: 065 315 00 16

KUPI AVIO KARTU
 
Last Minute Last Minute Last Minute Last Minute Last Minute
 
Booking Hotela
Dunav Osiguranje